Recept uit Lekker van Streek

Lekker van Streek - Kruidenkaas

Maaltijd salade met fenegriekkaas, gekarameliseerde pecannoten en fenegriekdressing.

Dit heb je nodig

Fenegriekdressing

  • 2 el fenegriek
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 1 tl curcuma
  • ½ bosje dille
  • ½ bosje bieslook

Gekarameliseerde pecannoten

  • 100 g suiker
  • 125 pecannoten

Salade

  • 6 kleine romeine sla of little gem
  • 50 gr rouqettesla
  • 1 tros kerstomaatjes
  • ½ komkommer
  • Dik stuk fenegriek kaas

Extra nodig

  • 1 stuk boerenbrood

Bereiding

1Verwarm de oven voor op 200 graden.

2Besprenkel de tomaten olie en bestrooi met zout en peper. Pof te tomaten circa 15 minuten.

3Zet de fenegriek samen met de zonnebloemolie en de curcuma op het vuur. Laat circa 30 minuten op laag vuur trekken. Laat daarna de olie afkoelen en zeef het.

4Maak van de fenegegriek olie met de mosterd en azijn een dressing. Hak de kruiden en meng erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

5Karameliseer de suiker en voeg de pecannoten toe. Roer goed door en giet uit op vetvrij papier. Laat de noten afkoelen en hak ze grof.

6Snijd de sla in partjes.

7Maak een maaltijdsalade met de geplukte slasoorten, de komkommer, gepofte tomaatjes, stukjes kaars en de pecannoten. Maak alles aan met de fenegriekdressing.

8Serveer met het boerenbrood.

Bekijk alle food routes uit Lekker van Streek.
De juiste route

Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.

Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.