Dit heb je nodig
Kersenbanketbakkersroom
- 250 ml kersensap
- Half vanillestokje
- 2 eidooiers
- 75 g suiker
- 1 el bloem
Topping
- Kersen uit pot met vocht
- 1 el maïzena
Italiaans schuim
- 60 ml water
- 180 g suiker
- 4 eiwitten
Extra nodig
- 1 taartbodem
Bereiding
1Breng voor de banketbakkersroom het kersensap, de vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers met 50 gram suiker los, voeg de bloem toe en roer glad. Giet er de gekookte kersensap op, giet terug in de pan en kook al roerend gaar. Giet de kersenbanketbakkersroom over de taartbodem.
2Giet het vocht van de kersen en breng aan de kook. Meng en beetje maïzena met water of koud kersenvocht en roer het door het kokende vocht. Bind het vocht tot een stroopachtige dikte. Meng door de kersen. Verdeel de kersen over de banketbakkersroom.
3Breng in een pan het water en suiker aan de kook tot 121 graden. Klop het eiwit tot stijve pieken. Giet druppelsgewijs de suikersiroop erbij en klop het eiwit koud.
4Spuit een het schuim in een spiraal over de kersen, maar laat in het midden een cirkel vrij zodat je de kersen ziet. Brand eventueel af met een gasbrander.
Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.