Dit heb je nodig
Soezen
- 100 ml water
- 100 ml melk
- 100 g roomboter
- 1 mespuntje zout
- 100 gram bloem
- 4 eieren
Vulling
- 200 g roomkaas
- Jonge bladspinazie, zonder steeltjes bij de grotere bladeren
- zout, peter
Garnering
- 2 of 3 el diepvrieserwtjes
- Kruiden zoals platte peterselie, Sali, dille etc.
Bereiding soezen
1 Verwarm de oven op 200 °C. .
2 Breng het water, de melk, boter en het zout in een kookpan aan de kook.
3 Zeef de bloem en roer deze in een keer door het mengsel in de pan. Gebruik voor het roeren een houten lepel of een spatel. Laat de pan op laag vuur staan en blijf rustig roeren zodat de bloem goed wordt opgenomen en er een deegbal ontstaat. Laat de pan op laag vuur nog 5 minuten staan terwijl je rustig blijft roeren totdat het deeg gaar is.
4 Haal de pan van het vuur en doe het deeg nu in de kom van de mixer. Roer nu één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei goed is opgenomen. Als alle eieren erbij zitten, is het soezendeeg klaar. Spuit het deeg in hoopjes op een bakplaat met bakpapier. Zet de oventemperatuur terug naar 160 °C. Bak de soezen in circa 30 – 45 minuten goudbruin en gaar. Laat de soezen volledig afkoelen.
5 Snijd het kopje van de soes.
Vulling
1 Mix de roomkaas glad voeg de rauwe bladspinazie toe en breng op smaak met zout een peper. Gebruik hiervoor de blender of het bakje van de staafmixer.
2 Schep de spinazieroomkaas in een spuitzak en vul de soezen.
3 Garneer met een erwtje en wat groene kruiden.
Ga naar de foodroute van dit specifieke recept, uit de uitzending van Lekker van Streek. Routes in Brabant is het startpunt voor de mooiste food routes.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.