Dit heb je nodig
Ingrediënten
- 600 g runderriblappen, in blokjes van 2x2 cm
- zout en peper
- 2 eetl bloem
- 2 grote uien, gesnipperd
- 100 g roomboter
- 2 laurierblaadjes
- 2 kruidnagels
- 2 eetl appelstroop
- 2 flesjes donker bier
- 300 ml runderbouillon
- 1 el maïzena
- 400 g Rode kool
- 400 g Aardappels
Extra nodig
- Braadpan
Bereiding
1Bestrooi de blokjes vlees met zout en peper. Hussel het vlees door de bloem. Verwarm de roomboter en braad het vlees op hoog vuur in circa 2 minuten goudbruin. Schep het vlees uit de pan, zet apart en draai het vuur lager.
2Bak de uien circa 4 minuten in het braadvocht. Voeg het vlees, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.
3Voeg de appelstroop, bier en runderbouillon toe aan de pan.
4Roer alles goed door en zorg dat het vlees goed net onder het vocht staat.
5Dek de pan af, zet het vuur zo laag mogelijk en laat onder af en toe roeren circa 3 uur sudderen. Verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes.
6Bind af met maïzena tot saus dikte.
TIP
Heerlijk met rode kool en een kruimig aardappeltje
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.