Dit heb je nodig
Ingrediënten
- 100 g prei
- 100 g geraspte wortel
- 1 venkel
- 1 stengel bleekselderij
- 4 takjes dille
- Peper en zout, naar smaak
- 4 stukken kabeljauw ( of andere witvis) a 100 gram
- 2 eetlepels roomboter
- 4 eetlepels witte wijn, het liefst de wijn die je bij het gerecht drinkt
- 1 augurk
- 1 el kappertjes
- 4 takjes dille
- 200 g voorgekookte aardappels
- 100 g veldsla
- 1 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
Extra nodig
- Chinese mandoline
- Bakpapier
- Bindtouw
Bereiding
1Knip twee ruime vellen bakpapier van gelijke grootte. Maak ze nat onder lauwwarm water en knijp ze even flink, zodat het papier flexibel wordt. Dep de stukken bakpapier een beetje droog en leg ze daarna op de werkbank.
2Halveer en was de prei en snijd in dunne reepjes. Snijd de venkel met behulp van de Chinese Mandoline in flinter dunne plakjes. Schil de bleekselderij en snijd in dunne reepjes. Hak de dille.
3Meng de gesneden prei, wortel, en bleekselderij met de fijngesneden dille en wat peper en zout naar smaak. Verdeel de gemengde groenten over de twee stukken bakpapier.
4Leg hier bovenop de moot kabeljauw en bestrooi deze ook licht met een klein beetje peper en zout. Leg op iedere kabeljauw een goede schep roomboter en verdeel wat witte wijn over de kabeljauw.
5Maak met behulp van wat bindtouw twee dichte pakketjes waaruit de stoom niet kan ontsnappen tijdens het bakken.
6Gaar de scholpakketjes in circa 10 minuten op 170 graden in de oven. Let op dat het bakpapier niet tegen de bovenkant van de oven komt.
7Snijd de augurk in blokjes, hak de kappertjes en de dille. Snijd de voorgekookte aardappels in plakjes.
8Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Serveer de frisse salade bij de papilotte.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.