Dit heb je nodig
Ingrediënten
- 150 g buffelgehakt
- 1 theelepel mosterd
- 10 g peterselie, gewassen en fijngehakt
- 1 kleine sjalot, gesnipperd
- Peper en zout, naar smaak
- 1 eetlepel gebruinde pijnboompitten
- 1 teen knoflook, schoongemaakt
- 1/2e basilicumplantje
- 25 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Een flinke scheut olijfolie
- 2 witte sesambollen, doormidden gesneden
- 1 bol mozzarella
- Rucola
Nodig
- Groot koksmes
- Keukenmachine
- Grillpan
- Oven op 200 graden
- 30 minuten bereidingstijd
Bereiding
1Maak het buffelgehakt aan met mosterd, fijngehakte peterselie, gesnipperde sjalot en peper en zout naar smaak. Vorm in een ring 2 mooie burgers en bewaar deze even in de koelkast tot de rest het broodje klaar staat.
2Pureer in een keukenmachine de pijnboompitjes, knoflook, basilicum, Parmezaanse kaas en een flinke scheut olijfolie tot een smeuïge pesto. Maak op smaak met peper en zout.
3Besprenkel de opengesneden sesambollen met olijfolie, grill ze in een grillpan. Leg ze daarna op een ovenschaal.
4Snijd de mozzarella in 4 plakken, leg op de gegrilde kanten van de sesambollen de plak mozzarella. Zet de bollen met mozzarella kort in een hete oven om de mozzarella te smelten. Grill ook de buffelburger.
5Bouw de burger op door eerst rucola op de gesmolten mozzarella te leggen, daar de burger op, besmeren met ruim pesto en afdekken met de deksel met gesmolten mozzarella.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.