Dit heb je nodig
Ingrediënten
- 1 Brabantse metworst
- Mosterd
- Camembert uit de oven
- Olijven
- Brie
- Kaasjes
- Tomaatjes
- Druiven
- Toastjes
- Verschillende hammetjes
Spicy borrelnootjes
- 70 g amandelen heel
- 70 g pecannoten
- 70 g hazelnoten
- 70 g gele rozijnen
- 70 g gedroogde cranberries
- Scheutje zonnebloemolie
- 2 el suiker
- 1 el cajun kruiden
Crudité met persoonlijke mayonaise
- Mayonaise
- Sambal of truffeltapenade (naar eigen smaak)
- Halve komkommer
- 1 stengel bleekselderij
Bereiding
1Verwarm de oven voor op 180 graden.
2Verdeel de noten over een bakplaat en besprenkel met zonnebloemolie en de cajunkruiden. Meng het even goed door.
3Bak de noten in circa 10 minuten goudbruin.
4Ook de camembert mag 10 minuutjes mee in de oven in een apart schaaltje bekleed met een bakpapiertje.
5Bestrooi de nootjes direct met de suiker als ze uit de oven komen en meng goed door.
6Laat de nootjes afkoelen en meng met de gele rozijnen en gedroogde cranberries.
7Leg de borrelnootjes op de borrelplank en als je over hebt serveer er dan nog een aantal in een schaaltje.
8Schil de bleekselderij met een dunschiller.
9Snijd de groenten in gelijke reepjes van circa 10cm en 5 mm dik.
10Serveer de mayonaise in een glaasje en steek de komkommer en bleekselderij erin.
10Maak de mayonaise persoonlijk door een van de volgende items eraan toe te voegen. Kies wat bij jou past.
You like to go Italian: voeg 1 el truffeltapanade toe.
You like to go Asian : voeg 1 el sambal en 1 el sweetchilli toe.
Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.