Recept uit Lekker van Streek

Lekker van Streek - Tiramisu

Om de (lange) vingers bij af te likken! Mascarpone met Savoiardi, Tia Maria en espresso.

Dit heb je nodig

Ingrediënten

  • 125 ml slagroom
  • 500 g mascarpone
  • 5 eieren
  • 100 g suiker
  • 8 el Tia Maria
  • 150 ml espresso
  • 200g lange vingers
  • 4 el cacaopoeder

Extra nodig

  • Schaal 3 liter inhoud
  • Handmixer

Bereiding

1Meng de slagroom met de mascarpone in een ruime mengkom.

2Scheid de eieren. Bewaar het eiwit en het eigeel in aparte ruime mengkommen.

3Sla de eiwitten stijf met 25 gram suiker met een handmixer. Klop de eidooiers samen met 75 gram suiker luchtig met een handmixer in circa 2 minuten.

4Spatel de eidooiers rustig door de mascarpone met room. Indien nodig met een garde klontjes mascarpone wegkloppen. Meng de stijve eiwitten rustig door het mengsel van mascarpone en eidooiers.

5Meng de Tia Maria met de espresso in een schaaltje dat groot genoeg is om de Savoiardi te dippen.

6Dip de Savoiardi kort in het vocht en beleg de bodem van een ruime schaal hiermee.

7Verdeel de helft van de mascarponemassa over de Savoiardi. Leg hierop een tweede laag gedrenkte Savoiardi. Besmeer dit met de andere helft van de mascarpone massa. Bestrooi de bovenkant met cacaopoeder met behulp van een zeefje.

Wil je alle recepten zien? Ga naar de hoofdpagina.