Lekker van Streek - Sweetpoint puntpaprikas
Wat heb je nodig?
Pepperoni
- 1 kg rode puntpaprika
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml extra vergine olijfolie
- 1 el kappertjes
- 1 tl zout
- 4 kalfslapjes
- 1 bos salie
- 200 g parmaham
- Cocktailprikker
- Zout en peper
- 1 blikje tomatenblokjes
Zo maak je het:
1Snijd de paprika’s in reepjes (zonder de zaadlijst). Pel en snijd de knoflook in plakjes.
2Verwarm in een ruime braadpan de olijfolie. Fruit hierin de paprika, knoflook en kappertjes aan. Voeg het zout toe.
3Laat dit op laag vuur circa 30 minuten gaar sudderen met een deksel op de pan.
4Sla de kalfslapjes wat plat, bestrooi met zout en peper. Leg een plakje parmaham op t lapje en blaadje salie. Rol op en zet vast met een cocktailprikker.
5 Verhit olijfolie on de pan bak de saltimbocca om en om goudbruin. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saltimbocca gaar sudderen.