Lekker van Streek - Involtini in tomatensaus
Wat heb je nodig?
Involtini- rolletjes
- 800 gram runderrosbief aan 1 stuk
- 4 teentjes knoflook
- ¼ bos bladpeterselie
- 1 el pijnboompitten
- 1 el rozijnen
- 40 g Parmezaan
- Snuf peper
- 8 plakjes vetspek
Saus
- 1 grote ui
- 50 ml olijfolie
- 50 ml witte wijn
- 800 g tomatensaus
- Snuf peper en zout
- ½ el suiker
- ¼ bos bladpeterselie
- 500 g Tagliatelle
Extra nodig
- 12 à 16 cocktailprikkertjes.
Zo maak je het:
Maak eerst de involtini. Snijd de runderrosbief in ongeveer 8 plakken van 1 cm dik. Pel en rasp 4 tenen knoflook. Hak een kwart bos bladpeterselie fijn. Leg de plakken rosbief uit op de werkbank. Bestrooi de plakken met de pijnboompitten, versgeraspte Parmezaan, rozijnen knoflookrasp, gehakte peterselie en een snuf peper. Leg op iedere plak rosbief een plakje vetspek. Rol de rosbief strak op en maak de uiteinden vast met een prikkertje.
1Pel en snipper een ui. Verwarm 50 ml olijfolie in een ruime bakpan. Fruit hierin de ui glazig. Voeg de involtini-rolletjes toe aan de pan en bak ze rondom bruin.
2Als de involtini rondom bruin zijn blus je de pan af met 50 ml witte wijn. Laat dit 3 minuten sudderen.
3Voeg de tomatensaus toe. Voeg naar smaak wat peper, zout en een halve eetlepel suiker toe.
4Laat de saus met involtini op laag vuur zachtjes sudderen met de deksel op de pan.
5 Hak een kwart bos bladpeterselie fijn en voeg toe aan de saus.
Kook de tagliatelle in water en zout.
Serveer de involtini rolletjes op de tagliatelle en de saus erbij.