Lekker van Streek - Rabarber Mojito en Trifle toetjes
Wat heb je nodig voor rabarber siroop en compote?
- 500 gr rabarber
- Sap van een 1⁄2 citroen
- 1 kaneel stokje
- 2 el suiker + 3 el suiker
- 500 ml water
Zo maak je de rabarber siroop en compote
1Doe de rabarber in een pan, samen met het water, het citroensap, het kaneelstokje en 2 el suiker.
2Laat de rabarber in ongeveer 8 minuten zachtjes gaar stoven.
3Zeef de rabarber en vang het sap op.
4Doe de gezeefde rabarber in een compote schaal.
5Doe het sap in een pan met nog 3 lepels suiker.
6Laat het sap zachtjes koken totdat het voor de helft gereduceerd is en de suiker opgelost is.
7Giet de rabarbersiroop in een schone (gesteriliseerde) fles en bewaar de siroop in de koelkast.
Wat heb je nodig voor Rabarber Mojito?
- 15 ml rabarbersiroop
- 1 limoen
- Takje munt
- 40 ml rum
- 100 ml bruisend water
- IJsblokjes
Zo maak je het:
1Rits de blaadjes van 1 takje munt. Doe dit in een glas.
2Snijd de limoen in partjes.
3Doe alvast 2 partjes limoen in het glas en voeg de rabarbersiroop toe. Stamp dit even fijn met een stamper (van bijvoorbeeld een vijzel). Zorg ervoor dat de smaken zich goed mengen.
4Vul het glas met ijsklontjes.
5Voeg de rum en de spa bruisend toe (tot aan de rand van het glas) en mix even door elkaar.
5Garneer de rabarber mojito met de partjes limoen en de takjes munt.
7Serveer meteen!
Wat heb je nodig voor Makkelijke Trifle toetjes?
- 4 el Rabarber compote
- 200 g Griekse yoghurt
- 150 g aardbeien, in stukjes
- 4 glazen
Zo maak je het:
1Maak van de rabarber compote met de yoghurt en de aardbeien een triffle.