Lekker van Streek - Ragout met paddenstoelen en gebakken eryngij’s
Wat heb je nodig voor vier personen:
- Scheut zonnebloemolie
- 200 g verschillende soorten paddenstoelen, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 bos peterselie, gehakt
- 125 g roomboter
- 100 g bloem
- 100 ml witte wijn
- 400 ml (paddenstoelen)bouillon
- 4 harde krokante sesambollen
- 4 eryngij’s
- Ragout
1 Pel en snipper de sjalotten.
2 Verhit de olie en bak de paddenstoelen en de sjalotten circa 2 minuten.
3 Smelt de boter. Voeg in één keer de bloem al roerend toe en laat de bloem gaar worden. Blus af met de witte wijn en schenk de bouillon hierbij. Roer dit tot een gladde dik gebonden saus. Laat deze 10 tot 15 minuten zachtjes koken. Roer bijna alle peterselie door de saus en neem de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
4 Snijd de kapjes van de broodjes en hol uit, zodat de ragout erin kan.
5 Snijd de eryngij’s in plakjes. Bak ze in een beetje olie krokant en bestrooi met zout en peper.
6 Schep de ragout in de broodjes en garneer met wat peterselie.