Lekker van Streek - Kippenstoof met voorjaarsgroenten en bier
Wat heb je nodig?
- 1 ui, gepeld en in ringen
- 50g roomboter
- Wat olijfolie
- 6 kippendijen zonder bot, met vel
- 1 fles bier
- 4 bospeentjes geschild en in schijfjes
- 1 kleine prei, gehalveerd, gewassen en in halve ringen
- 250g ongeschilde krieltjes (als ze wat groter zijn, halveren)
- 500ml kippenbouillon
- 100g sperzieboontjes, in kleine ringen
- 1 eetlepel maiszetmeel
- Een halve bos bladpeterselie, gehakt
1Smelt de boter en wat olijfolie in een pan en bak de kip goudbruin. Voeg de uienringen toe en fruit mee.
2Voeg de wortel en prei toe, fruit kort mee en blus af met het bier. Voeg de krieltjes toe en giet er bouillon bij tot alles net onder staat.
3Kook circa 30 minuten op laag vuur tot de krieltjes gaar zijn.
4Voeg de sperzieboontjes toe.
5Leng het maiszetmeel aan met water, voeg beetje bij beetje toe aan de kokende stoof en bind iets af.
6Roer de gehakte bladpeterselie toe en breng op smaak met zout en peper.