Lekker van Streek - Boerenbal met picklejus
Wat heb je nodig?
- 1500g half om half gehakt
- 1 ui, zeer fijn gehakt
- 1 rode paprika in kleine blokjes
- 200g oude kaas in blokjes
- 2 eieren
- 2el maiszetmeel
- 100g roomboter
- Zonnebloemolie
- 100g spekreepjes
- 200ml basisjus
- 3 flinke lepels pickles of piccalilli
- 1 krop Hollandse sla
- Gepofte bietjes van d’n Ark
- 1 boerenbrood
1Meng het gehakt, de gehakte uien, peterselie, paprikablokjes, oude kaas, eieren en het maiszetmeel en kneed tot stevige ballen.
2Verhit de boter met een scheutje olie in de pan, bak de ballen rondom bruin aan.
3Voeg de spekjes toe en fruit mee. Blus af met een beetje water en voeg de basisjus toe.
4Voeg de picalilly toe en roer door de jus. Stoof de ballen – deksel op de pan - tot ze gaar zijn.
5Serveer met een simpele salade met wat gepofte bietjes en wat boerenbrood.