Lekker van Streek - Bloedworst met gekaramelliseerde appeltjes, suikerbrood en perencompote
Wat heb je nodig?
- 1 of 2 flinke appels
- 100 g suiker
- 200 ml rode port
- 100 g roomboter
- Zonnebloemolie
- 2 peren
- 1 mespuntje kaneelpoeder
- 1 el abrikozenjam
- 500 g bloedworst aan een stuk of 4 plakken
- 1 heel suikerbrood
1Schil de appels, snijd ze in plakken en steek het klokhuis eruit met een steker.
2Verhit een pan en karamelliseer wat suiker. Leg de appelplakken erin en karamelliseer de appeltjes op laag vuur. Blus af met de port en laat inkoken (de appeltjes mogen eruit). Als de saus is afgekoeld tot handwarmte roer je er wat extra boter doorheen
3Schil de peren en snijd de peer in kleine gelijke blokjes. Meng de peren met het kaneelpoeder en een beetje abrikozenjam.
4Bloem de bloedworst aan 2 kanten. Bak in een beetje olie en boter om en om krokant.
5Steek suikerbrood uit, leg er de appeltjes op, de gebakken bloedworst en daarop de perencompote. Serveer met de portsaus.