Lekker van Streek - Asperges met zacht gegaarde zalm en citroenbotersaus
Wat heb je nodig?
- 1 kg asperges
- 300 g verse zalm
- 200 g krieltjes
- 100 g zeekraal 100 g lamsoren
- 200 ml kookroom
- 100 gr boter
- Goede klont boter
- 1 glas witte wijn
- 1½ citroen
- 1 sjalot
- 1 laurierblaadj
1Rasp 1 citroen en bewaar deze. Fruit de sjalot met de laurier aan. Blus af met witte wijn en het sap van de citroen.
2Kook circa 2 minuten in en voeg de room toe. Breng aan de kook en voeg al kloppend de klontjes boter toe. Voeg als laatste de citroenrasp toe.
3Schil de asperges met een dunschiller, snijd 2 cm van de onderkant af.
4Breng in een brede pan water, zout, ½ citroen en een klont boter en de asperges aan de kook. Dek de asperges af met een keukenpapiertje of schone theedoek.
5Kook 2 minuten en zet het vuur uit, laat de asperges kort nagaren in de pan.
6Bak de krieltjes in een pan en bak daarna ook de zeekraal en de lamsoren kort op.
7Leg de asperges op het bord.
8Verdeel de zalm plakjes er over. Giet aan tafel de warme saus over de zalm en asperges.
9Serveer met gebakken aardappels en een salade van zeekraal en lamsoren.