Lekker van Streek - Pittige spruitjeswok
Wat heb je nodig?
- 500 g spruitjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 1 tomaat
- scheutje zonnebloemolie
- 125 g spekreepjes
- 125 g voorgekookte minikrieljes
- 2 tl sambal badjak
- 1 scheut ketjap
- 4 runder sauscijzen
1Maak de spuitjes schoon en halveer de grote spruitjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes beetgaar. Laat de spruitjes uitdampen.
2Pel de ui en snijd in parten. Pel en hak de knoflook. Snijd de gember in plakjes. Snijd de tomaat in stukjes.
3Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en wok de spuitjes met de uien, spekjes en voorgekookte minikrieltjes circa 2 minuten. Voeg de knoflook, sambal en ketjap toe en bak kort mee.
4Voeg de tomatentukjes toe en breng op smaak met zout en peper.
5Bak in een ander pannetje de rundersaucijsjes rondom goudbruin en gaar.