Lekker van Streek

Lekker van Streek - Egg Benedict

Wat heb je nodig?

Holandaise saus

  • Hollandaise saus
  • 3 eierdooiers
  • 2 el azijn
  • 4 el witte wijn
  • 250 g boter (gesmolten)
Egg Benedict
  • 2 beschuitbollen
  • 8 plakjes ham
  • 8 eieren
  • 200 g spinazie
  • verse kervel of peterselie


Hollandaise saus

1Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.

2Klop in een mengkom eidooiers met azijn en wijn au bain-marie luchtig.

3 Voeg langzaam de gesmolten boter toe aan de luchtig geklopte eidooiers.

4Zout en peper naar smaak toevoegen.

Gepocheerd ei

1 Breek een ei in een kopje.

2Vul een steelpan met kokend water. Voeg een scheut azijn toe. Zet de pan op laag vuur zodat het water van de kook af is.

3Maak met een garde een draaikolk in het water.

4Laat voorzichtig het ei erin glijden en pocheer het ei circa 6 minuten.

5Pocheer de rest van de eieren.

Afwerking Egg Benedict:

1Halveer de beschuitbollen en rooster op de gesneden kant.

2Bak de spinazie heel kort tot het wat slinkt.

3Grill eventueel dikkere plakken ham.

4Leg op elk bord een halve getoaste beschuitbol met daarop de ham en de spinazie.

5Leg de gepocheerde eieren op de spinazie.

6Overgiet de eieren met de warme Hollandaise saus en garneer met een takje kervel of peterselie.