Lekker van Streek - Recept voor risotto met geitenkaas en een gepocheerd eitje
Wat heb je nodig voor vier personen:
- 60 g boter
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tak tijm, fijngehakt
- 200 g risottorijst
- 4 tot 5 dl groenteboullon
- Scheutje droge witte wijn
- 100 g halfharde of harde geitenkaas
- 4 eieren
- 70 g rucola
- Kerstomaatjes, in vieren gesneden
1Fruit in de helft van de boter, de sjalot, knoflook en tijm aan en wanneer deze glazig worden, voeg je de risotto-rijst toe. Fruit de rijst kort mee en blus daarna af met een scheutje droge witte wijn.
2Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe, wacht steeds tot alles is opgenomen en voeg dan de volgende portie bouillon toe tot de rijst gaar is. (Ong. 20 minuten) Blijf wel regelmatig roeren.
3Rasp de geitenkaas door de risotto.
4Als de risotto bijna klaar is kun je de eitjes pocheren. Zet een pan met water op het vuur met daarin de natuurazijn en het zout en breng het water aan de kook. Als het water kookt, zet je het vuur op de waakvlam of zo laag mogelijk, het water mag niet koken en moet ongeveer 90 graden Celsius blijven. Maak dan met behulp van een garde een kolkje in het water en laat daar in het midden voorzichtig het eitje uit de schaal in het warme water glijden. Afhankelijk van hoe gaar je het eitje wilt eten duurt het pocheren 5 (zacht) á 10 (hard) minuten.
5Serveer de risotto in een diep bord met daarop het gepocheerde ei, de tomaatjes en wat rucola.