Lekker van Streek - Recept voor varkenshaas, gevuld met brie en groene asperges en krieltjes
Wat heb je nodig voor vier personen:
- 2 bojses groene asperges
- 500 g krieltjes in de schil
- 4 varkenshaasjes
- Zout en peper
- 1 punt brie ca. 250 gram
- 50 g boter
- Scheut zonnebloemolie
- Tandenstokers
1Breng een pan met water aan de kook. Kook de groene asperges circa 2 minuten en de krieltjes tot ze gaar zijn. Je kunt de krieltjes ook krokant bakken in het bakvet van de varkenshaas.
2Maak een snee aan de dikke kant van de varkenshaas. Maak de sneetjes steeds iets dieper zodat je hem kunt vullen.
3Vul de varkenshaas met de brie en maak de opening dicht met een tandenstoker.
4Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
5Verhit een klontje boter en olie in de pan. Bak de varkenshaas op laag vuur goudbruin. Schep de jus zo nu en dan over de varkenshaas.
6Verwijder de tandenstoker uit de varkenshaas en serveer met de asperges en de krieltjes.