Lekker van Streek - Aardappelsoep met mosterdroom en Parmezaankletskoppen
Wat heb je nodig voor vier personen:
- 50 gram roomboter
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gespeld en gesnipperd in stukjes
- 400 gram kruimige aardappels, geschild en in stukjes
- 600 ml groentebouillon
- 200 ml slagroom
- 1 eetlepel grove mosterd
- 100 ml slagroom
- 1 flink stuk parmezaan
1 1. Verhit in pan de roomboter en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de aardappelblokjes toe en bak kort mee. Voeg de bouillon toe en kook de aardappels in circa 20 minuten gaar.
2Voeg 200 ml room toe en mix tot een gladde soep mbv de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
3Klop voor de mosterdroom 100 ml slagroom op met de mosterd tot yoghurtdikte.
4Rasp de Parmezaan met de grove rasp of dunschiller. Maak kleine hoopjes. Bak in een antiaanbakpan koekjes op laag vuur.
5Schenk de koude room op de warme soep en serveer met de kletskopjes.