Lekker van Streek - Schwarzwalder Kirsch-toetje
Wat heb je nodig voor vier personen:
- 1⁄2 chocoladecake
- 400 g kersen
- 3 el kersenjam
- 150 g suiker
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 150 gr pure chocolade
- 300 ml slagroom
- 1 reep chocolade om te raspen
1Ontpit de kers
2Breng een kwart van de kersen met een scheut water, de helft van de suiker, het kaneelstokje en de steranijs aan de kook.
3Roer als de kersen zacht zijn de jam erdoor, warm kort door en laat afkoelen.
4Smelt de chocoladesoorten samen au bain-marie; verwarm in een klein pannetje een bodempje water, hang hierboven een mengkom met de chocolade. De stoom die tegen de mengkom slaat zal de chocolade rustig laten smelten. Klop ondertussen de slagroom lobbig, net niet stijf, met een garde.
5Als de chocolade gesmolten is kun je de mengkom van het warme stoompannetje nemen en er meteen de slagroom doorheen spatelen. Meng er ook een klein snufje zout doorheen. Schep de mousse in een spuitzak en verdeel over glazen.
6Snijd de cake in gelijke blokjes.
7Verdeel de blokjes cake en daarna de kersen met het afgekoelde kookvocht van de kersen over dessertschaaltjes.
8Garneer de Schwarszwälder toetjes met het chocoladeschaafsel en een mooie verse kers.