Lekker van Streek - Groente- en kruidensalade met gebrande geitenkaas
Wat heb je nodig?
- Een halve eetlepel grove mosterd
- Sap van een halve citroen
- Een halve eetlepel witte wijnazijn
- 100 milliliter olijfolie
- Bieslook
- Peper en zout
- 100 gram zachte geitenkaas
- Verschillende soorten kruiden uit de tuin
- Twee bieten
- Een wortel
- Een paar macadamia noten
- Extra nodig: een gasbrandertje, mandoline
1Meng voor de dressing mosterd met het citroensap en azijn. Meng de olie er al roerend doorheen. Voeg de gehakte kruiden toe en breng op smaak met peper en zout. Schil de bietjes en snijd ze flinterdun met een Chinese mandoline.
2Maak de bietenplakjes aan met een beetje dressing.
3Maak een salade van de geplukte kruiden, bloemen en groente. Serveer de salade op borden.
4Verdeel de geitenkaas op een ijzeren plaatje en brand af met de gasbrander. Je kunt er ook wat hele dunne wortelplakjes bij leggen en branden. Als je die daarna mooi oprolt, dan ziet het er prachtig uit in de salade.
5Serveer met wat dressing en gehakte macadamia noten.