Lekker van Streek - Trifle met aardbeien
Wat heb je nodig voor de banketbakkersroom:
- 500ml volle melk
- 1 vanillestokje, uitgeschraapt
- 125g suiker
- 4 eidooiers
- 500g bloem
Wat heb je nodig voor de trifle:
- 1 roombotercake in blokjes
- 250ml slagroom
- 75 g suiker
- 130 g witte merengues (schuimpjes)
- 4 repen chocolade naar smaak
- 1 pot aardbeienjam
- 100 g ongezouten pecannoten
- Extra nodig: 1 flinke vaas
1Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook.
2Scheid de eieren en roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje van de hete melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door.
3Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar circa 1 minuut op laag vuur. Blijf roeren! Giet de room uit in een platte schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
4Vul de bodem van de vaas met de blokjes cake. Daarop wat banketbakkersroom en daarop de aardbeien, bouw zo de triffle op met verwerk brokken cocolade en aardbeienjam erdoor. Top af met slagroom, daarop aardbeien, merengues, chocolade en de pecannoten.