Lekker van Streek - Coq au vin met Chaamse hoen
Wat heb je nodig?
- 50g gerookt spekreepjes
- 250g kastanjechampignons, in vieren
- 4 sjalotten, gesnipperd
- 2 knoflookteentjes, fijngehakt
- 1 winterpeen, in blokjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 60g roomboter
- 1 Chaamse hoen
- Zout en peper
- 2 eetlepels patentbloem
- 500ml witte wijn
- 500ml kippenbouillon
- 1 laurierblaadje
- 4 takjes tijm
1Bestrooi het Chaamse Hoen met zout en peper, en bak op middelhoog vuur in circa 15 minuten goudbruin. Schep de boter elke keer over het hoen. Haal het gebakken hoen uit de pan zet even apart.
2Bak de spekreepjes, sjalotten, knoflook, wortel en de champignons in circa 3 minuten goudbruin in de boter, draai het vuur laag, voeg de bloem toe en roer goed door. Laat de bloem circa 5 minuten garen, blus af met de witte wijn en de kippenbouillon.
3Voeg het hoen, het laurierblaadje en de tijmtakjes in zijn geheel toe aan de pan en roer het goed door. Gaar de coq au vin in circa 60 minuten op laag vuur, met het deksel op de pan. Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en takjes tijm.