Lekker van Streek - Gegrilde kippendijen met kruidenboter en boerenbrood
Wat heb je nodig:
Gegrilde kippendijen:
- 1 citroen
- 2 flinke bossen dragon
- 300 ml karnemelk
- 500 g kippendijen zonder bot
- 250 g roomboter, op kamertemperatuur
- 20 gram peterselie, fijngehakt
- 3 grote tenen knoflook, geraspt
- Peper en zout, naar smaak
- Rasp van kwart citroen
- 2 little gems
- 1 el zilveruitjes
- 100 g kerstomaatjes
- Olijfolie
- Zout en peper
- 1 boerenbrood
Gegrilde kippendijen
1Rasp de citroen. Pers voor de marinade het sap van de citroen uit boven de karnemelk en voeg citroenrasp en dragon toe. Marineer de kippendijen minimaal 3 uur in deze marinade. Dit kun je ook de avond van tevoren doen.
2Haal de kippendijen uit de marinade, dep droog met keukenpapier.
3Grill de kippendijen goudbruin en gaar.
Kruidenboter
1Klop de roomboter in de keukenmachine luchtig. Voeg dan de overige ingrediënten toe en klop deze kort mee.
2Let op: De smaak van de knoflook wordt naarmate de kruidenboter langer staat sterker. Als je de boter frisser wilt maken, kun je eventueel ook wat van het sap van de citroen mee kloppen.
Salade
1Pluk de little gem. Halveer de uitjes en tomaten en meng met olijfolie, zout en peper.
2Serveer de gegrilde kippendijen met de salade, boerenbrood en een lekkere toef kruidenboter.