Lekker van Streek - Doperwtensoep met paling
Wat heb je nodig:
Broodje paling deluxe:
- 4 zachte kadetjes
- 2 little gems
- 2 el mayonaise
- 1 bos dille (houd een beetje achter voor de garnering)
- 4 el appelstroop
- 4 el gebakken uitjes
- Heul veul gerookte paling
- 1⁄2 ui, gesnipperd
- 1 tak tijm, gerist
- 2 el olijfolie
- 250 g doperwten, diepvries
- 400 ml groentebouillon
- 200 g kookroom
- Peper en zout, naar smaak
- 4 stukjes gerookte paling en in kleine stukjes gesneden
- 2 takjes kervel
- Crème fraîche
Broodje paling deluxe
1Snijd de kadetjes in en besprenkel met olie. Rooster ze in een droge pan.
2Meng de mayonaise met de dille en besmeer de broodjes ermee.
3Haal de blaadjes van de little gems, beleg de broodjes.
4Rooster de gerookte paling met de crème brûlée brander goudbruin en leg op de sla.
5Besprenkel met wat appelstroop.
6Verdeel gebakken uitjes en de gehakte dille over de appelstroop.
Doperwtensoep met paling
1Fruit in een kleine steelpan de ui en tijm in olijfolie. Als de ui glazig is voeg je de doperwten, groentebouillon en kookroom toe. Kook dit op laag vuur, zo’n 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en maak hem verder op smaak met peper en zout.
2Rooster de paling met een crème brûlée brander goudbruin.
3Verdeel de paling over 4 soepkommen of borden. Giet de soep erover.
4Garneer met kervel en wat crème fraîche.