Lekker van Streek - Geflambeerde appeltjes met sabayon
Wat heb je nodig:
Geflambeerde appeltjes
- 4 appels, geschild en in partjes
- 50 g roomboter
- 100 g fijne suiker
- Flinke scheut appellikeur
- Flinke scheut appel eau de vie
- 1 kaneelstokje
- 70 g gele rozijnen
- 2 eidooiers
- 1 eierdopje suiker
- 2 eierdopjes appellikeur
- 4 bollen roomijs (vanille of kaneelijs)
1Verhit voor de gekarameliseerde appels de roomboter in de pan. Bak de appels aan en bestrooi beetje bij beetje met de suiker. Karamelliseer de appeltjes.
2Blus af met eau de vie en flambeer kort. Blus af met de eau de vie. Voeg de kaneel en rozijnen toe en verwarm kort mee.
3Klop au bain-marie de eidooiers met de suiker en de likeur schuimig. De sabayon is goed als je gardestrepen erin blijven staan.
4Leg de gekarameliseerde appeltjes netjes in een diep bord.
5Schep een bol ijs voor het serveren in het midden. Serveer er de warme sabayon op.