Lekker van Streek - Ribeye met pepersaus, boontjes en frietjes.
Wat heb je nodig:
- 4 ribeyes a 250 g
- Zout en peper
- Zonnebloemolie
- Roomboter
- ½ ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook
- 3 takjes tijm
- 1 klein flesje rode wijn
- 1 el groene peperkorrels
- 1 el juspoeder
- 300 ml room
- Evt Maizena
- 800 g sperzieboontjes, schoongemaakt
- 1 zak verse voorgebakken frietjes met schil
- 1 grote fles frituurolie
Ribeye
1Rasp de citroen. Pers voor de marinade het sap van de citroen uit boven de karnemelk en voeg citroenrasp en dragon toe. Marineer de kippendijen minimaal 3 uur in deze marinade. Dit kun je ook de avond van tevoren doen.
2Verhit een scheutolie met roomboter in de pan. Bak de ribeyes heet en kort om en om circa 2 minuten.
3Haal het vlees uit de pan, verpak in aluminiumfolie en laat rusten.
4Giet evt een beetje van het bakvet af en fruit de ui, knoflook en tijm in de rest van het bakvet. Blus af met een scheut rode wijn. Voeg de groene peperkorrels, room en juspoeder toe. Laat doorkoken tot de gewenste dikte of bind af met maïzena. Breng op smaak met zout en wat vocht van de groene pepers.
Boontjes
1Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de boontjes gaar.
Frietjes
1Verhit de olie tot 180C en bak de voorgebakken frietjes goudbruin en krokant.
Tot slot
1Haal de ribeye uit het aluminiufolie en bak nog een keer kort en heet om en om zodat het lekker krokant is. Serveer de ribeye met de boontjes, frietjes en de pepersaus.