Jumbo verkoopt Brabantse supermarkten aan Ahold en Coop

26 april 2012 om 20:54
nl
Supermarktgigant Jumbo uit Veghel verkoopt veertien Brabantse Jumbo- en C1000-supermarkten aan concurrenten Coop en Ahold.
Geschreven door

Jumbo Groep verkoopt de Jumbo-vestiging in Deurne. Deze supermarkt wordt omgebouwd tot Coop. Ook de Jumbo in Oirschot verdwijnt. Deze is gekocht door Ahold. Ahold is het moederbedrijf van supermarkt Albert Heijn.
C1000 verandert in CoopDe C1000-vestigingen in Eindhoven, Geffen, Heeswijk-Dinther, Helvoirt, Vessem en Vlijmen veranderen van formule. Supermarktbezoekers in deze plaatsen zullen binnenkort hun boodschappen doen bij Coop.
Ahold neemt de C1000-supermarkten in Grave, Halsteren, Helmond, Klundert, Raamsdonksveer en Waalwijk over. Wanneer de supermarkten zullen veranderen van formule is nog niet bekend. Jumbo zegt de klanten en medewerkers van de desbetreffende supermarkten op tijd te zullen informeren over de verandering.
GoedkeuringDe verkoop van de Jumbo- en C1000- supermarkten moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten. Zij controleren of een dergelijke verkoop in strijd is met de wet. Jumbo verkoopt in totaal 138 winkels in heel Nederland. Bij de verkoop gaan zo'n zeshonderd voltijdbanen verloren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.