Video

Breda heeft groot Dropstuff-scherm voor digitale kunst

7 juni 2012 om 20:31
nl
Ze zijn uniek in de wereld, de schermen van de stichting Dropstuff. Op zes plaatsen in Nederland wordt op de metershoge schermen digitale kunst vertoond zonder dat er reclame tussen zit. De Bredase wethouder Willems nam vrijdag een Dropstuff-scherm in gebruik; het staat pal voor het Bredase station.
Geschreven door

In Oost-Brabant zijn de Dropstuff-schermen al bekend, er staat er ook één bij het station van Eindhoven.
SpelletjesDe stichting vertoont op de schermen digitale kunst: foto's, films, animaties én bijzondere spelletjes. Die laatste zijn interactief; wie via z'n mobiele telefoon naar de website van Dropstuff gaat, kan meedoen aan de spelletjes en zelfs spelen tegen iemand die op een scherm in een andere stad meespeelt.
Zakelijk gezien draait de jonge organisatie met de steun van een aantal fondsen. Maar dat is maar voor even... uiteindelijk moet Dropstuff geld verdienen met kunstzinnige filmpjes die musea en andere instellingen via de schermen uitzenden en waarvoor ze betalen.
StationIn Breda is afgesproken dat het Dropstuff-scherm de komende tijd ook informatie biedt over de verbouwing van het station.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!