Video

Vlijmens gezin een van de oudste van Brabant

26 augustus 2012 om 20:21
nl
Oud, ouder, oudst. Wie mag zich de oudste familie ter wereld noemen ? In ieder geval niet de Italiaanse familie Melis uit Sardinië. Ze staan weliswaar als oudste te boek in het Guinness Book of Records, maar daar klopt helemaal niks van.
Geschreven door

Alleen al in onze provincie is de familie Van der Lee uit Vlijmen ouder. Bij het Vlijmense gezin waren ze met veertien: zeven jongens en zeven meiden. Na het overlijden van broer Doris zijn er nog dertien over. Hun gezamelijke leeftijd is nu 949 jaar. Veel ouder dan de 818 jaar van de Italiaanse familie.
Goede grondHet gezin Van der Lee is nu mogelijk het oudste van Brabant. Volgens Sjaan van der Lee (76) stond het huis van hun gezin 'op goede grond'. Broer Bart (70) werkt ondertussen aan zijn conditie want het zou natuurlijk mooi zijn om ooit de oudste familie ter wereld te worden. ''Maar dat heb je zelf niet in de hand,'' valt zus Sjaan hem bij.
Familie Heijnemans uit Stevensbeek 1162 jaarDe familie Heijnemans uit Stevensbeek is nog ouder dan de familie Van Der Vlee. Het gezin telt zestien kinderen die allemaal nog leven. Samen zijn ze 1162 jaar oud, melden ze aan Omroep Brabant.
Er zijn ook familie's in Kampen en 's-Heerenberg waarbij de gezinsleden samen meer dan duizend jaar zijn.   

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.