Familie Heijnemans uit Stevensbeek dan toch het oudste gezin van Brabant?

27 augustus 2012 om 22:21
nl
Welke familie is het oudste gezin van Brabant? Eerder dacht Omroep Brabant dat de eer naar de familie Van der Lee uit Vlijmen ging met een gezamenlijke leeftijd van 949 jaar. Na een uitgebreide speurtocht lijkt het oudste Brabantse gezin in ieder geval nog een flink stukje ouder te zijn. Zo heeft de familie Heijnemans een totale leeftijd van maar liefst 1162(!) jaar.
Geschreven door

Veel ophef over wie nu daadwerkelijk het oudste gezin van Brabant is. De familie Van der Lee uit Vlijmen (949 jaar) stond eventjes aan kop, maar werd al snel overtroffen door onder meer de familie Van de Dungen uit Gilze (1008 jaar) en de familie Heijnemans uit Stevensbeek (1162 jaar).        
Niet iedereen nog in levenDe familie Van de Dungen uit Gilze zou het oudste Brabantste gezin kunnen zijn, mits iedereen nog in leven was. In 1998 was de familie nog compleet. Zeventien kinderen waren toen samen 1000 jaar oud. Anno 2012 staat de teller op 1008, drie gezinsleden zijn overleden. Waren die nog in leeftijd geweest, dan waren ze samen 1239 jaar oud geweest.
Theo van de Dungen (68 jaar) vindt het bijzonder dat zijn familie samen boven de duizend jaar uitkomt. "Het is best een aparte prestatie. Aanstaande zondag komt er weer een jaartje bij als mijn op een na oudste broer jarig is. De oudste is nu Antoon met 83 jaar. Betsy is de jongste met (slechts) 61 jaar."   
Wie biedt hoger?Voorlopig staat de familie Heijnemans uit Stevensbeek bovenaan op de ranglijst van oudste Brabantse gezinnen, maar dit kan nog altijd worden overtroffen. Omroep Brabant roept oude Brabantse gezinnen op zich te melden.         

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.