Keuze lettertype Comic Sans voor oorlogsmonument Geffen verguisd op internet
Comic Sans werd in 1994 uitgebracht door Microsoft en het is een casual lettertype dat normaliter wordt gebruikt bij informele documenten. Het is gebaseerd op de vaak handgeschreven lettering in tekstballonnen van stripverhalen.
'Epische flop''WTF! Comic Sans op oorlogsmonument', kopt GeenStijl. "Dan ben je als land wel episch geflopt hoor, als je je oorlogshelden gaat eren door middel van het meest gehate font op de internets", sneert schrijver Brusselmans, echte naam Peter van Vliet, in het scherpe artikel van zijn hand. "Comic Sans op een oologsmonument. Geef die veteranen dan direct met een zware leren legerlaars postuum een schop in hun kloten."
Op FOK! regent het ook reacties op de keuze voor Comic Sans. "Leuk voor een uitnodiging van een kinderpartijtje misschien, maar past totaal niet op een monument", aldus Taperol. "Het monument zelf is een lachertje, dus het lettertype past daar perfect bij", vindt Maanvis. "Dan kan je zo'n monument toch niet meer serieus nemen?", zegt Radioslut.
Omstreden monumentEr was veel ophef rond het monument, omdat er in eerste instantie ook namen van Duitse militairen op zouden komen. Uiteindelijk verliep de onthulling zaterdag zonder problemen. De gemeente Maasdonk heeft beveiliging ingehuurd om het monument zaterdagavond en -nacht te bewaken.