Video

Acrobatische kunsten op Breda Acrobatic Cup

2 december 2012 om 12:59
nl
Menselijke torens, spectaculaire acties en extreem lenige tuners. Die waren dit weekend allemaal te vinden in Breda. Daar vond namelijk de Breda Acrobatic Cup plaats, een internationale wedstrijd vol acrobatische gymnastiek. Het acrogym-evenement was voor het eerst in Nederland.
Geschreven door

Verschillende gymnasten en acrobaten uit Duitsland, België en Nederland lieten hun kunsten zien. Sommigen veranderden op het laatste moment nog hun performance. ''Wij zijn nog even een stukje aan het naluisteren'', vertelt een trainster. ''We gaan een nieuwe beweging proberen als extra opvulling.''
Ontzettend zwaarTijdens de opwarmrondes proberen de sporters nog even alle oefeningen uit. Zo kunnen volgens de sporters de laatste foutjes er nog uitgehaald worden. Maar het heeft ook minpunten. ''Het is ontzettend zwaar om tijdens zo'n laatste training heel vaak te gooien met iemand'', vertelt een sportster hijgend.
120 oefeningenZondag begon de wedstrijd om elf uur met het B niveau. De A-jeugd van 11 tot 16 jaar, de junioren van 10 tot 18 jaar en de senioren kwamen later in actie. Gedurende het hele weekend deden 76 teams met 120 oefeningen mee aan de wedstrijden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.