Lianne Hermers uit Boxmeer ontdekt gezicht van Jezus in versteend hout

17 december 2012 om 12:21
nl
Lianne Hermers uit Boxmeer deed onlangs een bijzondere ontdekking in een stuk versteend hout. Ze herkende het gezicht van 'de Lijdende Jezus'.
Geschreven door

Hermers heeft sinds kort de winkel ‘De Vijf Zintuigen’ in Boxmeer, waar ze onder meer klankschalen, Boeddhabeeldjes en andere spirituele zaken verkoopt. Om haar winkel verder te verfraaien kocht ze enkele artikelen.
Een van de artikelen was een stuk versteend hout van 200 miljoen jaar oud. Hermers: “De steen lag lange tijd plat in de winkel. Ik heb de steen eind september overeind gezet in mijn kamer. Vanuit mijn luie stoel keek ik naar de afbeelding en toen zag ik de beeltenis van de Lijdende Jezus in. Uitgerekend op de verjaardag van mijn dochter die Christie heet.”
Derde wonder van BoxmeerEen wonder of een toeval? “Ik ga er mijn stempel niet op drukken. In mijn ogen is het een afbeelding van Jezus. Sommige mensen zien er engelen in, anderen zien juist helemaal niets”, beschrijft Hermers, die zegt geen zweverig type te zijn.
Naast de Boxmeerse Vaart en het huilende Heilig Hartbeeld van freule Sasse van Ysselt, lijkt Boxmeer opnieuw een wonder rijk te zijn. “De pastoor denkt daar wel zo over. Ik ben moleculair bioloog en plaatste al vraagtekens bij de eerste twee wonderen. De steen is misschien geen wonder, maar wel heel bijzonder.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.