Video

Sterrenkok Jonnie Boer opent restaurant Zarzo van talentvolle Eindhovense kok

20 januari 2013 om 19:47
nl
Als we de kenners mogen geloven heeft Eindhoven er een potentieel sterrenrestaurant bij. Zondagmiddag werd restaurant Zarzo feestelijk geopend. Drijvende kracht is chef-kok Adrian Zarzo. Hij leerde het vak van meesterkoks zoals Jonnie Boer van restaurant Librije in Zwolle.
Geschreven door

Spaanse klanken in het net geopende restaurant Zarzo. Niet voor niets want het restaurant kent invloeden uit de Spaanse keuken. En chefkok Adrian Zarzo is halfspaans. Hij wordt gezien als een groot talent.
MeesterkokNa zijn koksopleiding op het ROC Eindhoven werkte hij bij verschillende sterrenrestaurants zoals de Librije in Zwolle van meesterkok Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse. Daar leerde hij de kneepjes van het vak. "Ik leerde daar koken met eigen regionale producten en een goed gastheer te zijn."
Jonnie en Thérèse Boer hebben altijd geloofd in het talent van Adrian. Met plezier openden ze dan ook het restaurant. Ze hebben er alle vertrouwen in dat Adrian zal slagen, ondanks deze moeilijke economische tijden. "Hij is divers, creatief en weet alles van de keuken. Hij kan in z'n eentje het bedrijf aansturen."
SterEn ook zijn moeder heeft alle vertrouwen dat het restaurant van haar zoon een succes zal worden. "Het is z'n grote droom en als je iets graag wilt dan kan het ook." Of het uiteindelijk zal leiden tot één of meerdere Michelinsterren. Adrian is er niet mee bezig, zegt ie. "Ik heb liever een vol restaurant zonder ster dan een leeg restaurant met een ster."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.