Reizigersorganisaties tegen opheffen pendeltrein Roosendaal-Antwerpen
Vanaf dan rijdt er één keer per twee uur een intercity van Den Haag naar Brussel om de Fyra te vervangen. Het aantal snelle verbindingen tussen Roosendaal en Antwerpen gaat dan achteruit van tien naar acht keer per dag.
Te laat op werkRover stelt ook dat mensen met de eerste intercity te laat op hun werk komen. Die komt namelijk iets na negen uur aan op station Antwerpen. Rover heeft de NS en haar Belgische tegenhanger NMBS opgeroepen zo snel mogelijk een uurdienst tussen Amsterdan en Brussel te realiseren.
De NMBS laat weten dat de pendeltrein een noodoplossing was. Forenzen kunnen de stoptreinen tussen Antwerpen en Roosendaal als alternatief gebruiken voor de wegvallende snelle verbinding. Rover is het daar niet mee eens. "Er komt nu echt een boemeltrein voor in de plaats", zei voorzitter Arriën Kruyt in het programma van Maarten Kortlever op Omroep Brabant Radio.
3,5 uur onderwegSander Hofman ging speciaal in Breda wonen, omdat er een snelle treinverbinding naar Antwerpen zou komen. In plaats van de beloofde twintig minuten is hij nu ruim een uur onderweg. "Als de pendeltrein opgeheven wordt, kost een enkele reis me een uur en drie kwartier. Dan zit ik 3,5 uur per dag in de trein", zei hij.
Kruyt raadt reizigers aan om vooralsnog met de bus te gaan. "Maar de beloftes die zowel in de Nederlandse als in de Belgische poltiek gedaan zijn, moeten zo snel mogelijk ingelost worden', stelt hij. Het lijkt erop dat reizigers als Hofman voorlopig nog even geduld moeten hebben.
OverlegDe NS neemt de brief van de reizigersorganisaties mee in het overleg met de staatssecretaris. Ze zijn in gesprek over de spoorverbinding tussen Nederland en België. Nog voor de zomer moet er duidelijkheid zijn.