'Doorstart afgeslankte Schoenenreus was minst slechte resultaat'
De vakbonden noemden de selectie van de ontslagen onmenselijk en vermoedden dat vooral de duurste krachten moesten vertrekken.
Stille bewindvoerderUit het verslag wordt duidelijk dat Te Biesebeek al op 3 januari door de rechtbank is aangesteld als stille bewindvoerder om een doorstart voor te bereiden. Een week later kreeg Schoenenreus uitstel van betaling en werd hij officieel benoemd als bewindvoerder. Op de dag dat het faillissement werd uitgesproken, werd ook direct de doorstart bekendgemaakt.
"De stille periode van voorbereiding was in casu noodzakelijk om een doorstart voor te bereiden en te realiseren'', schrijft de curator.
Geen uitkeringEr hebben zich tot dusver 226 schuldeisers gemeld die samen bijna 6,8 miljoen euro tegoed hebben van Schoenenreus. Het gaat vooral om verhuurders, leveranciers en financiers. Zij hoeven geen uitkering meer te verwachten, voorspelt de curator.
Schoenenreus kwam in de problemen doordat klanten minde kochten en en door de concurrentie van internetwinkels.
Aangestuurd op faillissementBestuurder Ron Peters van FNV Bondgenoten is nog steeds niet overtuigd door de mening van de curator. Hij zoekt nog steeds bewijs voor het vermoeden dat bewust is aangestuurd op het faillissement. Hij krijgt signalen dat gesloten winkels weer opengaan met goedkoper en jonger personeel. Voormalig werknemers die solliciteren, worden afgewezen omdat ze niet aan de criteria voldoen, hoort de vakbond.