Video

IJssportcentrum Eindhoven wil beste trainingslocatie van Nederland worden

9 april 2013 om 22:43
nl
Het ijssportcentrum Eindhoven wil binnen drie jaar het beste trainingscentrum zijn van Nederland voor ijshockey, shorttrack en kunstschaatsen. Dat zegt directeur Jos van Gennip van het Eindhovense ijssportcentrum: "Heerenveen heeft het hardrijden en het wedstrijdschaatsen. Wij worden hier het beste trainingscentrum voor alle andere schaatssporten".
Geschreven door

Van Gennip benadrukt dat het geen wilde plannen zijn, maar realistische: "Als ik dit zeg tegen Omroep Brabant, dan zijn die plannen zeer serieus zijn en dan gaat het ook gebeuren"
CameratechnologieHet is de bedoeling dat in het ijssportcentrum cameratechnologie toegepast gaat worden die ook wordt gebruikt bij het Innosportlab de Tongelreep, het waterlab voor de zwemmers. De technologie biedt straks de mogelijkheid om beelden van trainingen van shorttrack en ijshockey direct af te spelen. De trainer kan dan direct reageren op spelsituaties: "Hij kan op een scherm zelfs lijnen zetten waar het fout ging. De beelden kunnen we straks ook rechtstreeks op een tablet van een sporter zetten zodat hij thuis nog eens alles kan nakijken."
Eindhoven versus HeerenveenIn Heerenveen is er volgens Van Gennip wel technologie aanwezig, maar wordt met name voor ijshockey en shorttrack nauwelijks gebruikt: "En hier in Eindhoven zijn we inmiddels heel wat verder met cameratechnologie en innovatie op sportgebied".
Thialf naar de kroon steken, wil en kan Van Gennip niet. "Maar voor shorttrack, ijshockey en kunstschaatsen worden wij de beste trainingslocatie van Nederland."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.