Máxima-jurk Taminiau kaskraker in paleis Het Loo
Taminiau kreeg veel complimenten voor zijn twee jurken voor de koningin. De mode-ontwerper uit Goirle was er beduusd van. Behalve de jurk van Jan Taminiau die Máxima droeg, toont het paleis in Apeldoorn ook het rokkostuum van Willem-Alexander, de regalia en de troonzetels die in De Nieuwe Kerk werden gebruikt. De tiara die de koningin droeg ontbreekt.
PubliekstrekkerHet Loo heeft daarmee de 'publiekstrekkers' van de inhuldiging in huis. In de speciaal als schatkamer ingerichte Audientiëkamer kan de inhuldiging worden herbeleefd.
Op een credenstafel zijn de symbolen van het koningschap uitgestald, zoals kroon, scepter en rijksappel, die normaal opgeslagen liggen in een paleiskluis in Den Haag. Ook de koningsmantel kan van dichtbij worden bekeken.
Mantel van Willem-Alexander uit 1815Uit onderzoek van het Koninklijk Huisarchief is gebleken dat het belangrijkste deel van de fluwelen stof nog stamt uit 1815, het jaar waarin de mantel voor het eerst is gebruikt. In de rokjas van Willem-Alexander was een ingenieuze draagconstructie verwerkt, zo onthult de expositie.
De mantel hing bij de inhuldiging gevaarlijk achter op zijn schouders, maar de koning hoefde zich over het afvallen van de mantel geen zorgen te maken. De mantel was onder en door zijn jas stevig bevestigd.