Onderzoek UvT: Betere hulp aan slachtoffers mensenhandel zorgt voor meer informatie over daders

18 juni 2013 om 11:59
nl
Slachtoffers van mensenhandel in Nederland zouden eerst hun drama moeten verwerken, voordat de politie ze ondervraagt. Op die manier krijgt de politie meer informatie om de daders te kunnen opsporen. Nu durven veel slachtoffers belangrijke informatie over hun uitbuiters niet te geven. Dat blijkt uit een onderzoek van het instituut victimologie van de Universiteit van Tilburg.
Geschreven door

Veel slachtoffers die net zijn ontsnapt, zijn getraumatiseerd en wantrouwen politie en justitie. Pas na deskundige hulpverlening, zullen slachtoffers meer informatie geven, zo stellen de onderzoekers.
UitbuitingDe omvang van mensenhandel in Nederland is onduidelijk en zou beter moeten worden onderzocht. Wel is bekend dat er steeds meer verschillende soorten uitbuiting en slachtoffers zijn, terwijl de politie zich vooral richt op slachtoffers van seksuele uitbuiting.
In ongeveer een kwart van alle gevallen gaat het om arbeidsuitbuiting.
Rechtszaak mensenhandel EindhovenDrie Hongaren staan woensdag voor de rechter in Den Bosch wegens betrokkenheid bij mensenhandel op het Eindhovense Baekelandplein. Vorig jaar maart viel de politie binnen op het plein met prostituees. De actie was gericht tegen internationale mensenhandel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.