24Kitchen-kok Mounir Toub uit Helmond gebruikt kooktrucs om ramadan door te komen

23 juli 2013 om 19:10
nl
De bekende tv-kok Mounir Toub heeft tijdens de ramadandagen een kleine handicap. De Helmonder doet mee aan de vastenperiode voor moslims en kan daardoor lastiger al het eten bereiden. Maar de kok heeft wel een aantal trucs, zodat hij niet werkloos thuis zit tijdens de ramadan.
Geschreven door

De kok kookt tijdens de ramadan zelf weinig, omdat hij dan bij familie gaat eten. Overdag mag Toub, bekend van tv-zender 24Kitchen, niet proeven. Toch moet hij voor zijn werk eten blijven bereiden. En dat moet overdag opgediend worden. Een aantal tips van de chef:
1. Meten is wetenDe eerste tip van de bekende tv-kok is meten en afwegen. ''Zorg ervoor dat alles in de juiste verhoudingen is als je werkt met recepten. Dan kan het bijna niet fout gaan.'' Maar dan komt er wel een ander probleem om de hoek kijken voor de echte koks: ''Een echte kok weegt nooit iets af.''
2. Gokje wagenTijdens de ramadan moet Mounir Toub ook wel eens een gokje wagen en maar hopen dat het eindresultaat er mag zijn. ''Ik werk dan op mijn gevoel. Ik neem de gok dat het dan uiteindelijk smaakt. Dat doet een kok wel vaker.''
3. NachtwerkDe tijd dat er niet gemeten, gewogen of gegokt hoeft te worden: 's nachts als de zon onder is. ''Je mag dan alles proeven dus je kunt alvast wat dingetjes voorbereiden. Zo heb ik wel eens 's nachts spareribs klaargemaakt en gemarineerd zodat het gerecht de volgende avond alleen nog maar de oven in moest.''
4. Hulp gevraagdMaar het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Volgens Toub kun je ook nog altijd hulp vragen aan de mensen om je heen die niet aan de ramadan doen. ''Dan kun je toch gewoon eten bereiden, alleen moet je het dan doen met de mening van de assistenten om je heen in de keuken.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.