Ajax-fans willen zaterdagavond demonstreren in Eindhoven

20 september 2013 om 13:52
nl
Een groep Ajax-fans is van plan om zaterdagavond in Eindhoven demonstreren. Door werk aan het spoor mogen er zondag geen Ajax-supporters naar Eindhoven komen voor de wedstrijd PSV-Ajax.
Geschreven door

"De supporters hebben aangekondigd zaterdagavond met 249 supporters naar Eindhoven te reizen", zei burgemeester Eberhard van der Laan in het programma De Burgemeester op AT5.
Aanmelding voor 249 mensenDe Ajax-fans hebben zich in Eindhoven gemeld bij de autoriteiten. Van der Laan: “In Eindhoven heb je een regeling dat je bepaalde demonstraties met minder dan 250 mensen alleen maar hoeft aan te melden. En ik begreep nu dat er een aanmelding is geweest voor 249 mensen. Als die gaan dan heb je wel een probleem.”
De gemeente Eindhoven heeft Amsterdam om hulp gevraagd: “Ik ga vrijdagavond in gesprek met Ajax-supporters want ik probeer natuurlijk te helpen om te zorgen dat het daar niet mis gaat.” De uitkomst van het gesprek is nog niet bekend.
Kort geding verlorenDe Ajax-supporters probeerden afgelopen week via een kort geding af te dwingen dat ze toch naar Eindhoven mochten komen. De rechter in Den Bosch wees het verzoek van de hand.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.