Video

Chef-kok Jos van Schijndel kookt driegangendiner in Oss voor miljard hongerlijders

15 oktober 2013 om 23:08
nl
Chef-kok Jos van Schijndel kookte woensdag in Oss tijdens Wereldvoedseldag een speciaal driegangendiner voor tien euro. Zo'n honderd mensen kwamen de gerechten, op basis van ingrediënten uit de streek, proeven in het gemeentehuis.
Geschreven door

Organisator Werkgroep Oss Wereldwijd wilde op een bijzondere manier aandacht vragen voor de verdeling van voedsel in de wereld. Wereldwijd zou er voldoende voedsel geproduceerd worden voor alle mensen, maar toch lijden bijna een miljard mensen honger. Daarnaast gooien we per jaar gemiddeld per persoon vijftig kilo voedsel weg.
Lekker eten én bewust bezig zijnDe aanwezige mensen genieten van de lokale gerechten. Zij vinden dat iedereen zorgvuldiger met het eten om zou moeten gaan. ''Ik merk dat jonge mensen het eten meteen weggooien als het over de datum is. Ik eet het dan nog gewoon op. Dat kan makkelijk'', vertelt een vrouw.
Een oudere dame zegt nooit iets weg te gooien. ''De oudere generatie heeft de oorlog nog meegemaakt. Die heeft geleerd om van de restjes weer nieuwe maaltijden te maken.''
Meer in BrabantNiet alleen in Oss maakten mensen zich zorgen over de voedselverdeling in de wereld. Ook in onder meer Den Bosch, Breda, Tilburg en Eindhoven werden activiteiten georganiseerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.