Video

Hennie woont in eenzaamheid en eenvoud in Brabantse wildernis

21 oktober 2013 om 20:06
nl
In alle eenzaamheid en eenvoud woont Hennie van de Biesbosch - alias de heks van de Biesbosch - in een oud wit huisje van meer dan een eeuw oud. Het is een vrijwillige en bewuste keuze van de 70-jarige weerbarstige 'natuurvrouw'.
Geschreven door

Waarom kiest een vrouw van 70 jaar oud jaar voor wonen in alle eenzaamheid en eenvoud? Hennie van de Biesbosch, alias de heks' van de Biesbosch, woont al 15 jaar alleen in de Brabantse wildernis: de Biesbosch.
Aan tv-programma's als Showroom, Man bijt Hond en 'De Stoel' heeft ze nooit mee willen werken, wel zijn er wat amateurvideo's over haar bijzondere leven.
Ontbijt: een paardenbloemHaar dagelijks ritme gaat gelijk met de natuur op en haar leven is de natuur. Het ontbijt is de polder achter haar huis, daar plukt ze haar dagelijkse portie paardenbloemen en brandnetels. Het vlees op haar bord komt van muskusratten of een gevangen vis. Drinkwater maakte ze van regenwater afkomstig uit de dakgoot.
Mensen of bevers Contact met mensen is er wel, maar dan moet het wel gaan over de natuur. Belangstellenden kan ze en wil ze alles vertellen over broedende buizerds en parende bevers. En ze heeft een bizar mooie collectie van skeletten, schedels van bevers, beverratten, losse klauwen en klapstaarten van bevers die ze heel graag laat zien.
'Ik heet geen Klazien'Waarom Hennie gekozen heeft voor de Biesbosch?: “Ik leef hier het echte leven”, zegt ze.  En: “Ik heet geen Klazien, ik ben Hennie.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.