Opnieuw problemen met veelgeplaagde Bartenbrug in Den Bosch

9 december 2013 om 14:47 • Aangepast 22 november 2020 om 02:42
nl
Er zijn opnieuw problemen met de Bartenbrug in Den Bosch. Zo zitten er scheuren in de platen en zit er krom staal in de ophanging van de tuien. De verbouwing van de brug in het centrum van Den Bosch is een waar hoofdpijndossier, waar al een wethouder over gevallen is.
Profielfoto van
Geschreven door

De gemeenteraad is maandagmiddag per brief geinformeerd over de nieuwe problemen. In de brief staat dat er sprake is van scheurvorming als gevolg van lassen en mogelijk zijn er ook problemen met de ophanging. Gemeenteraadslid Paul Kagie op Twitter:

Wachten op privacy instellingen...

Duurder en vertragingIn oktober werd al bekend dat de brug weer 800.000 euro duurder uit gaat vallen. En dat de brug pas op 12 juni 2014 opengaat. Volgens Kagie zou de gemeenteraad daar dinsdag over gaan beslissen. "Maar dat voorstel is dus ook alweer achterhaald. We zitten met een brug van tien miljoen en er is geen zicht op een oplossing."
De gemeente denkt dat de nieuwe problemen weer tot vertraging gaan leiden. Zo zijn er scheuren in de verstevigingsplaten van de hoofdligger aangetroffen. "Het gaat om scheuren met een breedte van maximaal een millimeter", vertelt wethouder Geert Snijders. "Maar die zijn duidelijk zichtbaar en het gaat ons primair om de veiligheid van de brug."
Ook zijn er lichte vervormingen in de ophanging van de tuien gezien. Volgens de gemeente is nog 'geen definitief oordeel in de volle omgang mogelijk'. "Maar we hebben geconstateerd dat het op deze manier niet verantwoord is de brug nu al naar Den Bosch te laten komen en daar af te laten bouwen."
SchadeclaimWethouder Snijders hoopte in oktober nog dat er snel een einde zou komen aan 'dit gebed zonder einde'. "Als de brug niet veilig is, zullen wij de brug niet accepteren van de aannemer", benadrukt hij tegenover Omroep Brabant. Snijders' voorganger Ruud Schouten moest aftreden door de kwestie met de Bartenbrug.
De ondernemers rond de brug klagen over de slechte bereikbaarheid. Zij mogen van de gemeente een schadeclaim indienen voor de gemiste inkomsten. Maar die hulp komt voor sommige ondernemers misschien wel te laat.
'Handdoek in de ring'''Ik denk dat wij dit gewoon helemaal niet meer volhouden'', klaagt een eigenaar van een afhaalcentrum bij de brug. ''Wij gaan binnenkort denk ik de handdoek in de ring gooien want dit houden we niet langer uit.''
Eigenaar Rob Stevens van de Wisky Koning vreest het ergste. ''Ze gemeente heeft het wel over de feestelijke opening van de brug straks, maar de sluiting van verschillende winkels hier, betekent het einde van de winkelstraat.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.