Video

Makers diepgevroren corsowagen Zundert blikken terug: 'De eerste vijf jaar doen we zoiets niet meer'

12 december 2013 om 20:17
nl
"Of we het nog een keer zouden doen?" Joël Sprenkels van buurtschap 't Stuk uit Zundert kijkt geschrokken. Verslaggever Rob Bartol is in Zundert voor het jaaroverzicht in Onder Ons dat is aanbeland bij de maand september, de maand van de bevroren corsowagen in Zundert.
Geschreven door

Kritisch, afwijzend, nieuwsgierig en afwachtend dat waren Zundertse corsobouwers over de wagen van buurtschap 't Stuk. De wagen was één week voor het corso al klaar en stond in een vriescel bij min acht graden. "Een trucje", zeiden de tegenstanders. "Nee, hoor", hield ontwerper Joël Sprenkels toen al vol: "Het is een volwaardige corsowagen."
Een pluim voor Ötzi Sprenkels heeft gelijk gekregen: Ötzi de diepgevroren corsowagen kreeg een pluim van de jury en veel waardering van het publiek. In de dagen voorafgaand aan het corso werd de sneeuwman in de XXL vrieskist bedolven onder duizenden kilo's ijs en sneeuw.
De bevroren corsowagen werkte als een magneet op de media, zelfs uit Japan kwam een tv-ploeg langs. Ötzi was een verschrikkelijk mooi avontuur benadrukt Joël Sprenkels: "Maar de eerste vijf jaar doen we zoiets niet meer."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.