Jill Helena uit Eindhoven vliegt als eerste uit finale The Voice of Holland

20 december 2013 om 23:56
nl
Jill Helena uit Eindhoven is als eerste finalist afgevallen tijdens het slotstuk van het vierde seizoen van The Voice of Holland. Julia van der Toorn trok aan het langste eind. Dat werd vrijdagavond in het laatste deel van de uitzending bekend. In de tussenstand ging Jill bij aanvang van de finale aan kop, met veertig procent van de stemmen.
Geschreven door

Halverwege de show leken de kansen opeens gekeerd, en duikelde de Eindhovense bij de laatste tussenstand naar de vierde en laatste plek. Ze moest daarom als eerste afscheid nemen van de andere finalisten. Op Twitter bedankte Jill na de uitzending iedereen die haar gesteund heeft.
[Tweet:body:https://twitter.com/JillHelena/status/414140990661099520]
Coach Ali BDe eindstrijd ging tussen Jill met als coach Ali B, Mitchell Brunings die onder de hoede is van Ilse DeLange en Julia van der Toorn en Gerrie Dantuma uit het team van Marco Borsato. De vierde coach, Trijntje Oosterhuis, zag haar laatste talenten vorige week naar huis gaan.
De powerdiva uit het team van Ali B. beet vrijdagavond in de live show het spits af met het nummer 'Kon ik maar even bij je zijn'. Volgens Trijntje Oosterhuis hield Jill zich goed staande. "Je begon een beetje onzuiver, maar wist je snel te herpakken", zei ze.
[Tweet:body:https://twitter.com/RTL_TVOH/status/414120905879879680]
Later zong Jill een swingend duet met Waylon. Op Twitter worden de twee 'een lekkere combinatie' genoemd.
SpringplankJills single 'Als alle lichten zijn gedoofd' staat bovenaan in de top honderd van de hitlijst iTunes.
De Eindhovense ziet The Voice als 'een springplank voor een hopelijk prachtige carrière in de muziek'. "Ik ben ongelofelijk blij dat ik deze waanzinnige reis tot het einde mag meemaken."
Maandenlange strijdDe finalisten hebben een maandenlange strijd achter de rug. Na een strenge voorselectie kwamen ze terecht in de Blind Audition, vervolgens bij The Battles en als laatste in de liveshows. De vier overgebleven kandidaten zongen vrijdag onder meer een duet met de Nederlandse artiesten Sharon Doorson, Niels Geusebroek, Waylon en Mr.Probz.
TVOH beleeft zijn vierde seizoen. De winnaar van de eerste TVOH was Ben Saunders, het tweede seizoen ging Iris Kroes er met de eer vandoor en Leona Philippo won vorig jaar.
[youtube:body:http://youtu.be/uFmrar05ADs]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.