Brabanders verkiezen traditioneel kerstdiner boven culinaire hoogstandjes
Meer dan duizend bezoekers vulden zondag de poll in. Liefst 87 procent van de ondervraagden gaf aan dat het voor hen een relatief simpele Kerst wordt als het om het eten gaat.
Onderzoekers kijken hier niet van op: veel families zouden de hand op de knip houden vanwege de aanhoudende crisis.
Stamppot en pizzaOnderzoeksbureau TNS Nipo schat dat Nederlanders van plan zijn om gemiddeld 2,5 uur in de keuken te staan voor het kerstdiner.
Op de Facebook-pagina van Omroep Brabant zijn Brabanders duidelijk. "Ik ga niet in de stress en eet met vrienden een stamppot", schrijft er iemand. "Pizza", laat een andere Brabander weten. "Ik ben tegen dat overdreven gedoe met Kerst."
Extra spanningDe Bredase psychologe Carla Schellings denkt dat een ingewikkeld recept in deze tijd extra veel spanning oplevert.
"Hou het daarom simpel", vertelt ze. "Laat je niet te veel leiden door wat er van je verwacht wordt. Ga voor een driegangen- in plaats van een vijfgangendiner."
Zaterdagavond lieten bekende Brabanders weten hoe zij de kerstdagen zullen doorbrengen.
Tips en trendsVoor wie zich wel wil uitsloven in de keuken, heeft Peter Timmermans, de beste amateurkok van Brabant, zeven handige tips.
De laatste kersttrends heeft stylist Romeo Sommers uit Den Bosch voor Omroep Brabant samengesteld.